Artiest | Artist | Solo & Band

  Het Vuur - album van Vincent Weynen
  Together with Gert Koevert, Vincent Weynen presented the two songs "Water En Vuur" & "Junior" in South Africa. It is still a successful CD.
  Vincent Weynen met het album Water En Vuur

  vincent weynen

  Samen met Gert Koevert bracht Vincent Weynen de twee nummers " Water En Vuur " & " Junior " uit in Zuid-Afrika. Het is nog steeds een succesvolle CD.

  VINCENT WEYNEN °26.11.1966 .be

  Zijn ouders Eddy Weynen en Nicole Van Oppens vormden "Union Four" in de jaren '70 van de vorige eeuw, een folk groep die vooral geïnspireerd werd door de Hippie Scene.

  Door zijn aanwezigheid op soundchecks en optredens van zijn ouders kreeg Vincent reeds op jonge leeftijd de microbe voor muziek te pakken.

  Terwijl ma en pa 's ochtends nog in bed lagen, stond de zesjarige reeds in full-outfit te poseren voor de glazen deur tussen de woonkamer en de inkomhal, zodat hij in zijn reflectie kon beoordelen of het er wel 'cool' genoeg uit zag.

  Op 12-jarige leeftijd leerde hij zijn eerste akkoorden spelen
  dank zij zijn pa die ook wat gitaarles gaf in de lokale jeugdclubs.

  Vincent moet zowat 14 jaar oud zijn geweest, toen hij met zijn ouders emigreerde naar Zuid-Afrika.

  De echte passie voor gitaar kwam op de leeftijd van rond de 15 jaar. Een kadeau, de eerste elektrische gitaar en versterker, omdat Vincent ondanks alle slechte resultaten in school, toch nog met de hakken over de sloot was geraakt.

  Nu was er geen houden meer aan !

  Zijn ouders moesten elke avond een 50-tal 'takes' ondergaan van de "Smoke On The Water"-riff, om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid "Paranoid" die door het huis bulderde.

  Een jaar later werd een eerste bandje samengesteld, maar dat raakte kant noch wal.

  Enkele jaren later werden toch de juiste personen gevonden om een eerste volwaardige deftige band in elkaar te steken.

  Metalband "Osiris" -niets te maken met Iris L'Or :)- was geboren en zou ook van zich laten horen in Johannesburg en Pretoria, waar de band een cult following kreeg. Met als kers op de taart hun showvol optreden in de muziek "Conservatoire" in Pretoria, waar het niet ontbrak aan een deftige lightshow, stageprops, vuur en ontploffingen. Daar Zuid-Afrika een zeer godsdienstig land is, werden de Osiris' posters in de stad verbannen omdat er een afbeelding van Anubis op stond.

  In 1987 keerde Vincent Weynen terug naar België keerde Vincent terug naar België om er zijn militaire dienstplicht te vervullen, maar dit weerhield hem niet om verder te bouwen aan zijn muzikale carrière.

  King Vain was de toenmalige band waar hij verder zijn gitaarspel in onderhield.

  Maar echt progressie kwam er maar eerst na het jaar dienstplicht, toen hij werd gevraagd om "Twilight" te vervolledigen. Een ban die volledig in het eighties glamrock plaatje paste, met vooral eigen power-songs afgewisseld met wat hard rock hits van toen.

  De demo "Whitout Wings" werd opgenomen bij en door Jack Nobelen in Meer.

  Nadien werd met Twilight een platencontract getekend bij Tessa Records, het door Vincent geschreven werk "Fallen Angel" werd uitgebracht op de compilatie-LP "Rock In Flanders".

  Twilight speelde toen ook tweemaal in de grote bekende Rocktempel Biebob in Vosselaar.

  Er werd tevens een volledige Poolse 'tournee' ingelast, maar die werd helaas door strubbelingen binnen de band afgeblazen. Zo werd dit hoofdstuk afgesloten.

  Nog even vertoefde Vincent bij "D-Color", een progressieve rockband die werd ingehuurd door theatergroep " 'Open Living' o.l.v. Netty Van Geel, om hun jaarlijkse voorstellingen te voorzien van begeleidende muziek, in dit geval het "Schaakdrama" dat opgevoerd werd op de campus van het UZ te Antwerpen. De aanleiding was het Europees schaakkampioenschap.

  In 1992 vertrok hij weer richting Zuid-Afrika voor een 5-tal jaren wat echter wel een muzikale stilte betekende, die maar eerst werd doorbroken door zijn terugkeer naar België, dan nog maar vier jaar later toen hij werd gevraagd om coverband "Booz'm" te vervolledigen.

  Het is bij deze band die Vincent zijn stem begon te gebruiken, dit leidde tot zangcoaching bij DVS door Carry De Clercq. Vier jaar frequent optreden in zowel België als Nederland, leidde tot de standvastigheid en professionaliteit die hij nadien nuttig gebruikte in zowel zijn verdere bands als in zijn songwriting voor zichzelf en voor anderen.

  Na een echtscheiding in 2004 teamde Vincent Weynen met EVE KEMPBELL, beter bekend van Eurosong 2006, waar hij o.a. " Save Me " de B-kant van haar single "Not Right" voor schreef.

  Een jaartje later schreef hij samen met Eve " Thank You " dat opgenomen en geproducet werd in de UK. Ook verzorgde hij alle gitaarpartijen op haar laatste single " Fade " en maakte hij deel uit van haar begeleidingsband, waarmede deze enkele akoustische TV-opnamen verzorgden op RTV, JIM TV en TMF.

  In 2009 werd Vincent Vlaams finalist in de singer-songwriter-wedstrijd "Schrijf er maar één" van Radio2 nadat hij won voor de provincie Antwerpen.

  Het werd een nummer " Vogelvrij " opgenomen in de ICP-studio's te Brussel, met o.a. Vincent Pierins, Herman Cambré en Tom Lodewyckx, allen beter gekend als begeleiders in " Clouseau ".

  In 2013 werd Vincent Weynen benaderd door een Braziliaanse filmmaatschappij om zijn song " Long Time Gone " te gebruiken voor de kortfilm "Delirios de um ator" .

  In 2014 werd hij gecontacteerd door GERT KOEVERT om twee door hem geschreven songs te gebruiken voor Gerts nieuwe CD.

  " Water En Vuur " en " Junior " werden uitgekozen en verschenen in 2015 op de nieuwe CD van Gert, " Net So " uitgebracht in Zuid-Afrika.

  De samenwerking met DOE Music resulteerde in de release van de twee nummers op iTunes en wereldwijde online-platforms in september 2015.

  Samen met Jon Buckley, vriend en producer in Zuid-Afrika, die o.a. werk verrichte voor Seether en Jo Day, ging Vincent tevens een samenwerking aan in het stevigere USA rockgenre, met Peter Evrard als zanger.

  Dit resulteerde niet lang geleden in de eerste single en clip van " 10Rogue ". met " Know Better ".
  Einde 2015 kwam de tweede single uit met deze band.

  Verder staat er nog op de planning :
  - Videoclip voor " Kaartenhuis "
  - Met DOE Music Belgium lopen onderhandelingen om een full-album uit te brengen.....

  Enkele familiale feiten en banden :
  - Eddy Weynen - vader en gitaarbouwer, zanger - met moeder Nicole Van Oppens - zang...
  - Marc Luyckx : technicus
  - Jo Luyckx : gewezen medewerker BRT (VRT) techniek
  - Coco Van Oppens / An Van Oppens / Sabine Van Oppens : grafische vormgeving en fotografie
  - Serge Van Oppens : zanger-auteur-componist (alias Tony Condor) - zie iTunes, GooglePlay enz....

   

   

  Meer nodig aan informatie ?!

  Geen probleem :

  contact@doemusic.eu

  Together with Gert Koevert, Vincent Weynen presented the two songs "Water En Vuur" & "Junior" in South Africa. It is still a successful CD.

  DOE Music Belgium