Muziekuitgeverij

  The Scills - In Need Of Time

  THE SCILLS

  Ene George Harrison, de gitarist van The Beatles, had wel erg veel invloed op de gitarist en frontman bij The Scills. Jean-Pierre Daghelet liet zijn haar inspireren, had wellicht zijn boekenkast nooit zo groot gezien met boeken vol Harrison en zijn gevolg. En hoe kon het ook anders, Jean-Pierre werd spring-in-‘t-Veld bij de formatie “ Harrison “.

  Niet dat hij het daarbij liet hoor, als een echte kameleon doorkroop hij tot op vandaag het muzieklandschap. Als auteur-componist wist hij als geen ander de stijl en het genre te pakken van artiesten als Barbara Dex of schreef hij het mooie “Met Jou Wil Ik Meer” voor Yasmine. Bart Herman kreeg dan weer een ander werk van zijn hand en voor de De Romeo’s, dat moest iets fris zijn: in 2015 kwam “Wat ze Doet” als topper uit.

  Met dit laatste genre is alles gezegd, want dit zou de stijl worden van The Scills, vanaf 2015, een ‘feel good’-product die de meeste andere composities in mineur vandaag tegenwerk biedt. Zijn goede vriend en levens-compaan Leo Janssens ging te Geel achter zijn bureau zitten meeschrijven. Een eerste full-album kreeg de inspirerende titel “ Magic “ en het liep zowat, dus enkele singles volgden. Vooral de single “ It’s Your Birthday “ geeft ieders verjaardagsfeestje weer eens een andere geluid.

  Ook Leo tapte in het verleden uit andere vaatjes, hij was iets meer betrokken met de stad Antwerpen en haar bekende groepen als Biljarten Na Halftien en succes was het minste dat men kon zeggen met Fillet D’Anvers. Bij deze laatste groep scoorde hij mee over heel Vlaanderen. Het componeren zit hem in het bloed, als innemend persoonlijkheid heeft Leo de kunst in de vingers om zowel frivool-ernstig als opwekkende muziek te vervaardigen. Niet zo lang geleden schreef Leo Janssens nog het Walk Out voor de jazz-artiest Kay Hillstone, weer een andere stijl.

  Uiteraard had The Scills ook een drummer nodig, in de Beatles-minded-middens was er een vriend, Marc Ségal. Die sloeg er ook al een leven duchtig op los, zoals bij de rockband Magenta. Hij was voorheen onder het zeer bekende “Ronnex”-label te vinden en heeft meer dan eens zijn sporen verdiend. In België en Nederland werkte hij samen met Zjef Van Uytsel, Urbanus, Wim De Craene, Johan Verminnen ; maar ook Rob De Nijs, Robert Long en Astrid Nijgh deden beroep op zijn slagwerk. De drums zijn Marc’x leven, tot de oprichting van een school toe.

  Als laatste lid toegetreden tot The Scills is er een iets wat buitenbeentje:
  Meer dan 15 jaar toerde Tom vooral door Nederland met ‘Boogie WonderBand’. Ook daarbij viel menig mens reeds de humor van Tom (Naso)Ooghe op, aangevuld door een speciaal stemgeluid. De hoogste tonen vormen geen enkele moeilijkheidsgraad voor Tom en tekstueel kan je steeds tussen de regels zijn spitsvondigheden vinden. Dat legde Tom geen windeieren, hij werd reeds meermaals gevraagd voor reclamespots. Hij schreef dan ook een groot deel mee (auteur) aan het tweede album van The Scills “ In Need of Time “.

  Uit het laatste album van The scills komt “ Seventh Heaven “ dat bij een zonnige zomer zeker op haar plaats valt in luchtigheid en daardoor ook een vrolijk tintje heeft. Dit album met 16 nieuwe nummers overtreft het vorige en kreeg de titel “ In Need of time “ mee, want in een gehaaste wereld wil The Scills iedereen een luchtiger gevoel meegeven, waarbij we kunnen genieten zonder stress.
  Het album en alle andere materiaal van The scills, is zowel op CD als wereldwijd in de bekende online-stores te verkrijgen. Het platenlabel en tevens de muziekuitgave berusten bij DOE Music Belgium.


  Wil je weten wat de relatie van Marc Ségal met ABBA was en meer, die informatie kan je uiteraard vinden op de webstek van The Scills : www.thescills.be

  DOE Music |.eu
  DOWNLOAD It's Your Birthday Music + Clip + EXTRA SONG
  DOE Music Online